
Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!
Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.
Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!
Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!
Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!
Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!
Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή, τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!
Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα «Σουσουράδα», κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!
Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!
Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!
Η γνωστή συνοικία «Πατήσια» ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!
Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής -και σήμερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!
Το 1630 ο γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες, για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!
Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
Απ’ όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.
Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ’ αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.
Δημοσιογράφος Superstars DJ X ONE
Μπορεί κάποιες δεκαετίες πριν η φράση «πάμε στα λουτρά» να ήταν προνόμιο μιας κοινωνικής ''ελίτ'', όμως με το πέρασμα των χρόνων υιοθετήθηκε από όλη την κοινωνία. Τα ιαματικά λουτρά πλέον έχουν μετατραπεί σε θεραπευτήρια μιας συγκεκριμένης νόσου αλλά και σε τόπους προφύλαξης για όλους. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποιες ιαματικές πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες στην Ελλάδα : 1. ΑΙΔΗΨΟΥ (Εύβοια - ρευματισμοί, αρθρίτιδες, αιμορροΐδες) 2. ΛΑΓΚΑΔΑ (Θεσσαλονίκη - νευραλγίες, παραλύσεις, κιρσούς, φλεβίτιδες) 3. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΝΙΓΡΙΤΑΣ (Σέρρες - ρευματισμοί, αρθρίτιδες, νεφρολιθιάσεις) 4. ΨΥΧΡΗ ΠΗΓΗ (Δράμα - στομαχικές παθήσεις) 5. ΚΑΪΑΦΑ (Ηλεία - παθήσεις δέρματος, χολής, συκωτιού, γυναικολογικής φύσεως) 6. ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ (Ζάκυνθος - ψωρίαση) 7. ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ (Νίσυρος - παθήσεις εντέρου, συκωτιού, κύστης) 8. στις κοινότητες Φαλατάδου, Πανορμηνών, Ιστερνίων (Τήνος - παθήσεις στομάχου και νεφρών).
Δημοσιογράφος Superstars Δέσποινα Τατσιογλου

Πες μου τι ώρα κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι
Στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Individual Differences ερευνητές αποκάλυψαν πως η ώρα που κοιμόμαστε το βράδυ…δείχνει πολλά για το χαρακτήρα μας. Όσοι κοιμούνται αργά το βράδυ έχουν αναπτύξει μια πιο σκοτεινή πλευρά, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, το ναρκισσισμό και τη χειραγώγηση. Το αν θα είναι κάποιος νυχτοπούλι ή όχι υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από ένα γονίδιο, γνωστό ως Period-3, το οποίο έχει δύο εκδοχές: μία μακριά και μία κοντή. Όσοι διαθέτουν τη μακριά εκδοχή λειτουργούν καλύτερα το πρωί, ενώ όσοι διαθέτουν την κοντή αποδίδουν θαυμάσια τη νύχτα. Κάθε άνθρωπος φέρει δύο κόπιες του Period-3, μία από κάθε γονιό. Κάποιοι άνθρωποι κληρονομούν δύο κόπιες από το μακρύ ή από το κοντό γονίδιο, οπότε είναι «εξαιρετικά πρωινοί» ή «εξαιρετικά νυχτερινοί» τύποι. Οι περισσότεροι όμως έχουν και τα δύο και έχουν διάφορα συμπτώματα. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ξυπνά νωρίς, αλλά να μην είναι έτοιμος να δραστηριοποιηθεί κατευθείαν ή να φάει πρωινό. Οι πρωινοί τύποι τρώνε πρωινό μέσα στη μισή ώρα από τη στιγμή που ξυπνάνε. Συγκεκριμένα, «το πότε τρώει ένας άνθρωπος πρωινό, αποτελεί πολύ καλή ένδειξη για το αν είναι πρωινός ή βραδινός τύπος», όπως εξηγούν οι επιστήμονες. Οι βραδινοί τύποι, από την άλλη πλευρά, συνηθίζουν να τρώνε πρωινό αργά μέσα στη μέρα και είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην υπερκατανάλωση φαγητού μετά τις 8 το βράδυ, ενώ έχουν αυξημένες πιθανότητες να ροχαλίζουν και να πάσχουν από υπνική άπνοια. Ακόμα, έχουν φτωχότερη μνήμη και μικρότερη αντοχή στον πόνο. Οι πρωινοί τύποι έχουν αυξημένες πιθανότητες για εκδήλωση ορισμένων καρκίνων και ίσως διαθέτουν λιγότερη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου που αυξάνεται το βράδυ, και μερικές μελέτες δείχνουν ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Μολονότι, πάντως, τα γονίδια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό αν θα είμαστε πρωινοί ή βραδινοί τύποι, αυτό αλλάζει με την ηλικία. Η κορύφωση του ξενυχτιού είναι στις ηλικίες 19-21 ετών, ενώ αργότερα όλοι καταλήγουμε να είμαστε πρωινοί τύποι.
Δημοσιογράφος Superstars Ξένια


Τα ξέρετε όλα για τον καφέ..; 8+1 πράγματα που ίσως σας διέφυγαν!1. “Espresso” θα πει…Τι σημαίνει άραγε “Espresso” στην κυριολεξία; Επιτάχυνση, Μετάβαση ή μαύρο και έντονο; Τίποτα από όλα αυτά. “Espresso” θα πει… αυτό που αναγκάζεται να βγει.2. Ο καφές ήταν η πρώτη τροφή που…Ο καφές ήταν η πρώτη τροφή που μεταφέρθηκε από την Ευρώπη στον Νέο Κόσμο, που χρησιμοποιήθηκε σε θρησκευτικές τελετές των Αζτέκων ή που ψήθηκε και φυτεύτηκε για να καταναλωθεί; Τίποτα από τα παραπάνω αφού ο καφές ήταν η πρώτη τροφή που κατατάχθηκε και αποξηράνθηκε.3. Από πού προέρχεται το όνομα “cappuccino”;Αν θεωρείτε ότι η λέξη “cappuccino” προήλθε από την ομοιότητα του ροφήματος με του πιθήκους Capuchin, από την ιταλική λέξη “puccino” που σημαίνει “ελαφρύς καφές” ή από το μέγεθος του φλιτζανιού στο οποίο συνήθως σερβίρεται, τότε κάνετε λάθος. Η λέξη “cappuccino” προήλθε από την ομοιότητα του καφέ αυτού με τα καφετιά καπελίνα που φορούν οι μοναχοί Καπουτσίνοι.4. Που παράγεται το 40% της παγκόσμιας ποσότητας καφέ;Γνωρίζετε ποια είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη παραγωγή καφέ που αγγίζει το 40% της παγκόσμιας ποσότητάς του; Δεν είναι ούτε η Αφρική, ούτε η Τουρκία ούτε και η Νοτιοανατολική Ασία, αλλά η Κολομβία και η Βραζιλία.5. Τι είναι ακριβώς ο Kopi Luwak;Ο Kopi Luwak είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο και στοιχίζει μέχρι και 1200 δολάρια το κιλό. Ο τρόπος παρασκευής του είναι το χαρακτηριστικό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό, αφού πρόκειται για κόκκους καφέ που τρώγονται και στη συνέχεια αποβάλλονται από τις αγριόγατες στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.6. Ποιο φυτό δίνει τους κόκκους του καφέ;Τα φυτά που παράγουν τους κόκκους του καφέ δεν έχουν την μορφή αμπελιού, ούτε είναι δέντρα ή ρίζες. Είναι θάμνοι που δημιουργούν στρογγυλά πράσινα και κόκκινα μπαλάκια από όπου κατόπιν επεξεργασίας, φτιάχνονται οι παραδοσιακοί κόκκοι καφέ.7. Οι περισσότεροι καφέδες είναι αποτέλεσμα μίξηςΤα περισσότερα χαρμάνια καφέ προκύπτουν από τη μίξη κόκκων Arabica και Robusta κι όχι όπως πιστεύεται από πολλούς, ανοιχτόχρωμων και σκουρόχρωμων κόκκων ή καφεΐνης και αιθέριων ελαίων.8. Από πού πήραν το όνομά τους οι ποικιλίες Java και Μόκα;Οι Java και Μόκα είναι ποικιλίες καφέ Arabica και πήραν τα ονόματά τους από τα λιμάνια προέλευσής τους κι όχι λόγω της γεύσης τους ή από το όνομα του παραγωγού που τις ανέπτυξε.9. Γιατί οι Μουσουλμάνοι ηγεμόνες απαγόρευσαν τον καφέ τον 16ο αιώνα;Κατά τον 16ο αιώνα οι Μουσουλμάνοι ηγεμόνες επέβαλαν την απαγόρευση του καφέ γιατί θεωρούσαν ότι έχει διεγερτικές ιδιότητες που επιδρούν άσχημα στον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι λόγω της μαύρης αγοράς που ξεπήδησε στο εμπόριο καφέ ούτε φυσικά, λόγω του τζόγου που αναπτύχθηκε σταδιακά στα καφενεία.Δημοσιογράφος Superstars Ξένια
Όταν λίγα χρόνια αργότερα η XEROX δημιούργησε τον πρώτο υπολογιστή με παραθυροκεντρικό interface, το XEROX PARC, (τον παππού των Windows, του MacOS κλπ) που έκανε χρήση του mouse, ο εφευρέτης του έκρινε ότι ήταν ιδιάιτερα δυσδιάκριτο ανάμεσα στο κείμενο, αλλά και στον κέρσορα του κειμένου.Παράλληλα, οι οθόνες της εποχής εκείνης είχαν τόσο χαμηλή ανάλυση, που έκαναν το βελάκι του ποντικιού, δηλαδή την καρδιά της διάδρασης μεταξύ χρήστη και μηχανής, να εξαφανίζεται.Έτσι, ο Douglas Englebart αποφάσισε να του δώσει τη χαρακτηριστική κλίση των 45 μοιρών αριστερά, την οποία μετέπειτα δανείστηκαν ο Steve Jobs και ο Bill Gates στα δικά τους λειτουργικά και η οποία φυσικά διατηρείται ακόμα και σήμερα και δεν φαίνεται ν' αλλάζει σύντομα. Τουλάχιστον, όσο υπάρχουν ακόμα συσκευές που χρησιμοποιούν ποντίκι.Περισσότερα: Γιατί το βελάκι του ποντικιού γέρνει προς τ’ αριστερά;
